Φιλανθρωπική συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Ηρώδειο

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 12:39
UPD:12:50
A- A A+

Σε μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα διευθύνει την 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Η συναυλία θα είναι μία βραδιά «μυσταγωγίας» υπό από το φως της Πανσέληνου του Σεπτεμβρίου με οδηγό τον Σταύρο Ξαρχάκο σε έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη) κ.ά. Τα τραγούδια θα αποδώσουν τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες, η Έλλη Πασπαλά, η Mάρθα Φριντζήλα, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια και η Ηρώ Σαΐα, από την ομάδα Σπείρα-Σπείρα.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση δέκα μη-κερδοσκοπικών φορέων, που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους. Συντηρείται αποκλειστικά από ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές και από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για την ενίσχυση των σκοπών της.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθήνα

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011, 21.00

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή