Όσλο: Ομιλία Παπανδρέου σε διάσκεψη για τη διεθνή διακυβέρνηση

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 10:52

Σε διάσκεψη για την προοδευτική διακυβέρνηση μιλάει σήμερα στο Όσλο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

A- A A+

Σε διάσκεψη για την προοδευτική διακυβέρνηση μιλάει σήμερα στο Όσλο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Η διάσκεψη διοργανώνεται από το Δίκτυο Προοδευτικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τη Νορβηγική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων και τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Νορβηγίας κ. Στόλτενμπεργκ.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός συμμετέχει σε συζήτηση με θέμα: «Μελλοντικές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη: πώς μπορούν οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να κάνουν τη διαφορά». Στη συζήτηση θα παρέμβουν επίσης, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Θαπατέρο, ο πρόεδρος της Σερβίας κ. Τάντιτς, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας κ. Γκίλμορ και ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί.

Την Πέμπτη στο επίκεντρο του δείπνου εργασίας των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, βρέθηκαν η πορεία της Ευρώπης, η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας και η διακυβέρνηση με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και με πιο δίκαιο τρόπο. Στη συζήτηση ετέθη, επίσης, και το μεγάλο -όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπορίς Τάντιτς, κατά την οποία συζητήθηκε εκτεταμένα και αναλύθηκε η κατάσταση στα Βαλκάνια, η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, καθώς και οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή