Αδαμίδης: Χρειάζεται σύνεση και πλάνο για την ΑΕΚ

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 15:29

Τον απολογισμό της διοίκησής του στην ΑΕΚ και την οικονομική κατάσταση του συλλόγου θέλησε να παρουσιάσει ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης.

A- A A+

Τον απολογισμό της διοίκησής του στην ΑΕΚ και την οικονομική κατάσταση του συλλόγου θέλησε να παρουσιάσει ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης.

Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης προχώρησε σε μια αναλυτική καταγραφή των οικονομικών δεδομένων της ομάδας, ενώ μίλησε και για το πλάνο, που προετοιμάζει, για τη δυνατότητα συμμετοχής απλών φιλάθλων της ΑΕΚ στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

Αναφορικά με τα το οικονομικό κομμάτι, ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε, πως κατάφερε να «σταματήσει η αιμορραγία της ΑΕΚ», εν αντιθέσει, με το τι συνέβαινε στο παρελθόν. «Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα να σπρώξουμε τις υποχρεώσεις και να τις συναντήσουμε στο μέλλον. Σήμερα όχι. Έχουμε πληρώσει 4,5 εκατ. ευρώ για παίκτες και προπονητές που δεν ανήκουν στο ρόστερ μας. Το 2007 και το 2008 η ΠΑΕ ΑΕΚ, από χορηγίες που είχε να εισπράξει σε βάθος χρόνου, εισέπραξε 4,3 εκατ. ευρώ», είπε.

ΑΕΚ: Συνέντευξη Τύπου Στ. Αδαμίδη

Ακούστε τη συνέντευξη Τύπου

Μιλώντας, αναλυτικότερα για τα έξοδα τις ΠΑΕ, τα παρουσίασε ως εξής: «Στις 30/6/2010 οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 60.393.000 ευρώ. Αυτό το ποσό αφορά το δάνειο της Morgan Stanley, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών, υποχρεώσεις προς τράπεζες κλπ. Θα δείτε τη σαφή βελτίωση μέχρι τις 30 Απριλίου του 2011. Όλα αυτά με μία μείωση των εσόδων μας φέτος από εισιτήρια, που θα κλείσει στα 5,5 εκατ. Χρέη λογίζονται τα 33.754.000 ευρώ, που είναι όλες οι υποχρεώσεις μας. Με τη λήξη της χρήσης τα χρέη σε βάθος τετραετίας ανέρχονται στα 27.804.000 εκατ. ευρώ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ελεγχθεί φορολογικά, και τηρεί όλες τις ρυθμίσεις της προς το Δημόσιο».

Μάλιστα, σημείωσε πως είναι εφικτός ο ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων, όπως προβλέπει το Financial Fair Play της UEFA, μέσα σε μόλις δυο χρόνια.

Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποκάλυψε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ της ΠΑΕ, της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του δήμου, ενώ χαρακτήρισε το έργο ως «στοίχημα της διοίκησης αυτής».

Στη συνέχεια, μίλησε και για το πλάνο της συμμετοχής των φιλάθλων στην ΠΑΕ μέσω της ομάδας των επονομαζόμενων Supporters, το οποίο πάντως επιφυλάχθηκε να κρίνει ως εφικτό, αν και τόνισε πως αποτελεί μονόδρομο για τον σύλλογο.

«Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πως το πλάνο είναι υλοποιήσιμο. Αλλά είναι αυτή τη στιγμή μονόδρομος. Εδώ και καιρό συζητάμε για εταιρείες λαϊκής βάσης. Αυτό είναι ένα πιο συγκεκριμένο πλάνο που δίνει μεγαλύτερη δύναμη σε έναν φορέα που ελέγχεται από τον κόσμο της ΑΕΚ. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως η επόμενη μέρα της ΑΕΚ είναι στα χέρια του και μπορεί να τη φέρει στο δρόμο φοβερών επιτυχιών. Επιχειρηματίες να επενδύσουν δεν υπάρχουν και ο κόσμος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις