Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του USADA για τον Αρμστρονγκ

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 20:59
UPD:20:59

A- A A+

Χαρακτηριστικά, στο σημείο που το πόρισμα αναφέρεται στη δράση του κυκλώματος δεν διστάζει να το χαρακτηρίσει ως «το πιο "εκλεπτυσμένο", επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα φαρμακοδιέγερσης στην ιστορία του αθλητισμού»! Η "αποδόμηση" του Άρμστρονγκ ξεκίνησε με την αφαίρεση όλων των τίτλων που κατέκτησε στην επαγγελματική σταδιοδρομία του, αλλά με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, η υπόθεση τείνει πλέον να περάσει στη φάση της διαπόμπευσης.

Ο ίδιος και οι δικηγόροι του μπορεί να αρνούνται ακόμη κάθε κατηγορία, αλλά στο ογκώδες πόρισμα της αμερικανικής επιτροπής αντί-ντόπινγκ υπάρχουν τεκμηριωμένες απαντήσεις για κάθε ερώτημα ή αμφιβολία που ενδεχομένως θα προέκυπτε. «Ο USADA έχει συλλέξει αποδείξεις, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων. Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός "μικρού στρατού" υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι μαρτυρίες-καταθέσεις 11 πρώην συναθλητών του, που αναφέρονται στη σχέση εξάρτησης την οποία είχε αναπτύξει ο Άρμστρονγκ (ειδικά με την ερυθροποιητίνη), ενώ γίνεται λόγος και για άλλες μεθόδους ντόπινγκ, όπως για παράδειγμα τις μεταγγίσεις αίματος και την τεστοστερόνη.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις