Ενταση και στον αθλητισμό ανάμεσα σε Ιαπωνία και Κίνα

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 21:51
UPD:21:51

Η ομοσπονδία πινγκ πονγκ της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι υποχρεώθηκε να αποσύρει την 19χρονη Ισικάουα από το Παγκοσμίο Κυπέλλο του αθλήματος επειδή οι κινεζικές αρχές δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλειά της.

A- A A+

Η αθλήτρια έπεσε «θύμα» στην πολιτική διαμάχη μεταξύ των δύο κρατών, που το καθένα διεκδικεί για λογαριασμό του την κυριαρχία σε ένα σύμπλεγμα νήσων στην ανατολική Σινική θάλασσα, γνωστών ως Σενκάκου στο Τόκιο και Ντιαογιού στο Πεκίνο.

Ο αποκλεισμός της Γιαπωνέζας πρωταθλήτριας αποφασίστηκε δύο ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Χουανγκσί, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Κιόντο». Η 19χρονη Ισικάουα, που κατέκτησε στο Λονδίνο το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό Γυναικών (ήταν 4η στο μονό), βρισκόταν στο Πεκίνο για προετοιμασία. Η ομοσπονδία πινγκ πονγκ της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι υποχρεώθηκε να την αποσύρει από το τουρνουά, επειδή οι κινεζικές αρχές δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλειά της.

Αυτό, πάντως, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγραφεί σε αθλητικό επίπεδο. Ως αντίδραση στις διαδηλώσεις που γίνονται στην Κίνα, μια γιαπωνέζικη ομάδα ποδηλασίας απέσυρε τη συμμετοχή της από το Γύρο του Πεκίνου, τον Οκτώβριο. Η Κίνα, από την πλευρά της, απέσυρε την εθνική ομάδα μπάντμιντον από τουρνουά στην Ιαπωνία, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή της.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις