Σούπερ Λίγκα: Aδεια σε επτά ΠΑΕ, «πόρτα» στον ΟΦΗ

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 18:08
UPD:18:08

Οι 7 από τις 8 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που δεν είχαν αδειοδοτηθεί εξασφάλισαν σήμερα πιστοποιητικά συμμετοχής.

A- A A+

Το θέμα των αδειοδοτήσεων των 8 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας ήταν ουσιαστικά… τυπικής διαδικασίας. Από τη στιγμή που κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή για την υπαγωγή των προβληματικών ΠΑΕ σε καθεστώς ρύθμισης για ένα μήνα, η συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού ήταν λίγο πολύ «ανευ σημασίας».

Οι επτά από τις οκτώ εταιρείες εξασφάλισαν πιστοποιητικά συμμετοχής, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που δεν προσκόμισε τα σχετικά έγγραφα, αλλά θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί θα περιμένουν τη ψήφιση του νομοσχέδιου την ερχόμενη Τρίτη για να υπαχθούν στη ρύθμιση, έτσι ώστε να αποφύγουν την ποινή αποκλεισμού.

Η ΑΕΚ αφού κατέβαλλε περίπου 1 εκ. ευρώ τις τελευταίες τρεις ημέρες κατάφερε να πάρει άδεια, ενώ όπως έχει προαναγγείλει ήδη και η διοίκηση θα «κόψει» κανονικά και εισιτήρια με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα μέλη της ΕΕΑ εμφανίστηκαν πιο…χαλαροί στο θέμα της μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής. Έτσι, στους Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο (ο οποίος προσκόμισε χθες φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά όχι και εγγυητική) δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να διευθετήσουν τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Την ίδια ώρα, χωρίς καμία άλλη περαιτέρω διαδικασία εξασφάλισαν άδεια οι ΠΑΟΚ, Πλατανιάς και Πανθρακικός.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις