Ανασφάλιστοι πολίτες βρίσκουν καταφύγιο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 18:14
UPD:18:15

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής από την έναρξη της λειτουργίας του την 1η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα.

A- A A+

Σε περισσότερους από 600 ανασφάλιστους πολίτες έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από την έναρξη της λειτουργίας του την 1η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα. Από αυτούς το 70% ήταν Έλληνες, το 54% είχε απολυθεί την τελευταία τριετία, το 30% ήταν πρώην επιχειρηματίες, ενώ ένα ποσοστό γύρω στο 7% δεν είχε ποτέ καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Τα αποτελέσματα του πρώτου Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσιάστηκαν σήμερα στα γραφεία του ΙΣΑ.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, που λειτουργεί με τη στήριξη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, φαρμακευτικών εταιρειών και εθελοντών φαρμακοποιών, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου, καλύφθηκε η φαρμακευτική αγωγή στο 79,8% των ασθενών που εξετάστηκαν στο Ιατρείο και έχρηζαν φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων αρχών, τον τελευταίο χρόνο, καταγράφεται μεγάλος αριθμός αστέγων και οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη, καθώς χρωστούν στον ΟΑΕΕ ή στην εφορία και δεν μπορούν να βγάλουν Βιβλιάριο Υγείας Απόρων.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο 207 γιατρών - μελών του ΙΣΑ, στην υπηρεσία ανασφάλιστων άρρωστων συμπολιτών μας που μας χρειάζονται. Την καθημερινή λειτουργία του Ιατρείου πλαισιώνουν 87 εθελοντές γιατροί», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

«Εκατόν δύο παιδιά και το 82% εξ αυτών είχε ανάγκη εμβολιασμού, μια βόμβα για τη δημόσια υγεία», επεσήμανε ο κ. Πατούλης, εκφράζοντας τη λύπη του καθώς το υπουργείο Υγείας αρνήθηκε την έκκληση του ΙΣΑ να νοσηλεύσει δωρεάν ανασφάλιστους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή