Φαρμακεία Αττικής - Πειραιά: Αρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 19:23
UPD:23:39

Την Πέμπτη 5 Απριλίου τα φαρμακεία της δύναμης των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί.

A- A A+

Σε άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο Τετάρτοι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, ζητώντας τη καταβολή των χρεών του οργανισμού προς τα φαρμακεία.

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί στη σχετική τους ανακοίνωση, λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, φαρμακευτικοί σύλλογοι προχωρούν στην ενέργεια αυτή, που «είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα φαρμακεία που αδυνατούν πλέον να πιστώνουν, και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

Παράλληλα, την Πέμπτη 5 Απριλίου τα φαρμακεία της δύναμης των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς. Μαζί καλούνται και όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων και ασφαλισμένων των ασφαλιστικών ταμείων.

ΕΟΠΥΥ: Αναίτιες κινητοποιήσεις

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη και των προέδρων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι αύριο θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε αγορές φαρμάκων από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ενώ τη Δευτέρα 9 Απριλίου θα καταβληθούν άλλα 48 εκατ. για παλαιές οφειλές του ΟΠΑΔ.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες αποπληρωμές για αγορές φαρμάκων θα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθούν και άλλοι κλάδοι όπως οι γιατροί, οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς και άλλοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε: «Παρά τη συνεννόηση που επετεύχθη κατά τη συνάντηση και παρά τα εντάλματα πληρωμών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία των φαρμακοποιών προχωρά αναίτια σε κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του. Εξηγήσαμε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι τις παλαιές οφειλές τις ρυθμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η προσπάθεια να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτύχει».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή