Απεργία και το Σάββατο στο Μετρό

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 14:24
A- A A+

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και το Σάββατο οι συρμοί του Μετρό μετά τη νέα απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως σημειώνουν, αυτομάτως καταργεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, που αποδείχτηκε προσχηματικός» επισημαίνει ο ΣΕΛΜΑ, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, «έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος». Ζητά επίσης την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

Σήμερα, λόγω της απεργίας στο Μετρό, αλλά και των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ και Τραμ, προκλήθηκαν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα. Εικόνα απέραντου πάρκιν είχαν από νωρίς το πρωί οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ χωρίς τέλος ήταν η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που μάταια προσπαθούσε να εξυπηρετηθεί με λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί.

«Την περίοδο των εκπτώσεων η αγορά χρειάζεται ηρεμία και όχι εντάσεις, έχει ανάγκη στήριξης και λειτουργίας όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε πάντως ότι καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο. Όπως είπε, κατανοεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης καθώς έχει ψηφιστεί ο νόμος. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή