Ν. Ζηλανδία: Eνας νεκρός από επίθεση καρχαρία

Ο πρώτος θανάσιμος τραυματισμός ανθρώπου από καρχαρία στη χώρα από το 1976
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 15:19
REUTERS

Φονική επίθεση από καρχαρία δέχθηκε σήμερα ένας άντρας ανοιχτά της ακτής Μουριουάι στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

A- A A+

Τη ζωή ενός 47χρονου άνδρα στοίχισε επίθεση καρχαρία στα ανοιχτά παραλίας στη Νέα Ζηλανδία, κοντά στην πόλη του Όκλαντ.

Η επίθεση έλαβε χώρα περίπου στη 1.30 μ.μ. τοπική ώρα στην παραλία Μουριουάι, στα δυτικά του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 47χρονος κολυμπούσε όταν δέχθηκε την επίθεση. Η αστυνομία εξαπέλυσε πυρά κατά του καρχαρία, πριν ο τελευταίος εξαφανιστεί.

Αστυνομία και ναυαγοσώστες κινήθηκαν αμέσως προς το σημείο, όπου και η αστυνομία άνοιξε πυρ, χωρίς ωστόσο να αποτρέψει το θανάσιμο τραυματισμό του λουόμενου, το σώμα του οποίου περισυνελέγη αμέσως.

Το μήκος του καρχαρία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, υπολογίζεται κοντά στα τέσσερα μέτρα.

Μαρτυρίες ψαράδων της περιοχής, τις οποίες επικαλείται το δίκτυο BBC, αναφέρουν ότι πιθανόν να υπήρχε εμπλοκή περισσότερων του ενός καρχαριών στην επίθεση.

Ο νεοζηλανδός ειδικός επί των καρχαριών, Κλίντον Ντάφι, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι αντίστοιχες επιθέσεις είναι σπανιότατες, ειδικά για τη Νέα Ζηλανδία.

«Έχει πιθανότατα σχέση με το πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο νερό. Στο 99% των περιπτώσεων οι καρχαρίες αγνοούν πλήρως την ανθρώπινη παρουσία», υπογράμμισε ο κ. Ντάφι.

Οι επιθέσεις καρχαριών στη Νέα Ζηλανδία είναι ιδιαίτερα σπάνιες.

Μόλις 11 από αυτές έχουν αποβεί μοιραίες από το 1847, οπότε και υπάρχει σχετική καταγραφή, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας της Ωκεανίας.

Η τελευταία επιβεβαιωμένη απώλεια ανθρώπινης ζωής από επίθεση καρχαρία συνέβη το 1976 στον κόλπο του Πλέντι, νοτιοανατολικά του Όκλαντ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή