Αυστραλία: Παραμένει αρχηγός των Εργατικών η Γκίλαρντ

Επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 08:31
REUTERS
A- A A+

Αρχηγός των Εργατικών επανεξελέγη, χωρίς αντίπαλο, η Τζούλια Γκίλαρντ, παραμένοντας πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, δήλωσε ότι θα τιμήσει την υπόσχεσή του και δεν επεδίωξε την ανατροπή της κ. Γκίλαρντ.

Νωρίτερα, η αυστραλή πρωθυπουργός, η οποία δέχεται έντονη πολιτική αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματός της, είχε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Εργατικών για να αποφασιστεί το θέμα της ηγεσίας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Αυστραλία: Παραμένει πρωθυπουργός η Γκίλαρντ

Αν και χωρίς αντίπαλο, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, επανεξελέγη αρχηγός των Εργατικών και παραμένει στον πρωθυπουργικό θώκο. Ο κυριότερος εσωτερικός της αντίπαλος και πρώην πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ δεν έθεσε υποψηφιότητα, γιατί όπως εκτιμούν οι αναλυτές είναι επιδίωξη του να εκλεγεί αρχηγός του κόμματος χωρίς αντίπαλο στη διαδικασία.

Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο της πρωθυπουργού της χώρας, αυξήθηκε όταν ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του Εργατικού κόμματος και πρώην υποστηρικτής της Γκίλαρντ την κάλεσε να ανοίξει τη διαδικασία για την επιλογή νέου αρχηγού.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σάιμον Κριν, πρώην ένθερμος υποστηρικτής της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Αυστραλίας, κάλεσε την κ. Γκίλαρντ να ανοίξει τα διαδικασία εκλογής και ζήτησε από τον Κέβιν Ραντ -τον οποίον η νυν πρωθυπουργός καθαίρεσε το 2010- να «σταθεί απέναντί της».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή