Στη Νάνα Μούσχουρη το μετάλλιο του Τάγματος της Αριστείας

Τη διεθνούς φήμη τραγουδίστρια τίμησε η κυβέρνηση του Κεμπέκ
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 19:19
UPD:19:19
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη.

A- A A+

Από την κυβέρνηση του Κεμπέκ, τιμήθηκε χθες η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη παραλαμβάνοντας το μετάλλιο του Τάγματος της Αριστείας του Κεμπέκ από τα χέρια της πρωθυπουργού Πολίν Μαρουά, σε ειδική τελετή στο Κεμπέκ Σίτι.

Η απονομή της ανώτατης διάκρισης «αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολυετούς προσφοράς στην τέχνη, που αγγίζει τις ψυχές απανταχού και τονίζει, μεταξύ άλλων, την οικουμενικότητα του ελληνικού πνεύματος», ανέφερε ο γενικός πρόξενος της χώρας μας στο Μόντρεαλ, Θάνος Καφόπουλος. Στην τελετή παραβρέθηκε, επίσης, ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ, ο οποίος συνεχάρη τη Νάνα Μούσχουρη για τη βράβευσή της.

EPA
«Η κ. Μούσχουρη φέρνει τους ήχους και τη χαρά της Ελλάδας στο Κεμπέκ και στον Καναδά, εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες. Ο επί μακρόν μάνατζέρ της, Σαμ Γκέσερ, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, ήταν Καναδός, ενώ ο γιος της και τα εγγόνια της είναι σήμερα καναδοί πολίτες και ζουν στο Μόντρεαλ», σημείωσε ο κ. Πεκ, ο οποίος τόνισε: «Καθώς ο Καναδάς και η Ελλάδα εορτάζουν την 70η επέτειο των διπλωματικών τους σχέσεων, αυτή η τιμητική διάκριση έρχεται ως επιστέγασμα των στενών δεσμών ανάμεσα στην αγαπημένη καλλιτέχνιδα και τους πολίτες του Κεμπέκ και του Καναδά ευρύτερα».

Στην τελετή παρέστησαν, ακόμα, το μέλος της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Τζέρι Σκλαβούνος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, Νίκος Παγώνης και άλλοι επίσημοι.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή