Αυστραλία: Δεν παραιτείται η Γκίλαρντ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 06:45
UPD:10:03
REUTERS/ANDREW TAYLOR

«Σίγουρα θα ηγηθώ του κόμματος στις επόμενες εκλογές», δήλωσε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τον τρόπο που ηγείται του Εργατικού Κόμματος και της χώρας.

A- A A+

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ανθίσταται στις πιέσεις ποτ της ασκούνται να παραιτηθεί και να παραδώσει την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στον εσωκομματικό της αντίπαλο και πρώην πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ.

«Σίγουρα θα ηγηθώ του κόμματος στις επόμενες εκλογές», δήλωσε, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τον τρόπο που ηγείται του Εργατικού Κόμματος και της χώρας.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Εργατικό Κόμμα οδηγείται προς μια βαριά ήττα στις κοινοβουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι μετρήσεις  δείχνουν επίσης ότι μια πιθανή ενεργοποίηση και επιστροφή του Ραντ, τον οποίο η Γκίλαρντ διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία το 2010, θα μπορούσε να μειώσει την εκλογική ζημιά για τους Εργατικούς.

Ο κ. Ραντ έχει δηλώσει δεν θα κάνει επίσημη «αίτηση» παραίτησης της κ. Γκίλαρντ, αλλά είναι πρόθυμος να την αντικαταστήσει αν αυτή αποφασίσει να εγκαταλείψει την ηγεσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή