Ριζικά αντίθετη η ΔΗΜΑΡ σε προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 13:36
UPD:13:41
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

A- A A+

Την απόλυτη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι «δε νοείται σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή η οποία -έστω και για μία ώρα- να μη διαθέτει δημόσια τηλεόραση.

Με αφορμή τα σχετικά σενάρια, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει πως «διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ και επαναλειτουργία της μετά από "κάποιο" χρονικό διάστημα».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα γνωστά προβλήματα της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν δεκαετίες τώρα και δεν έχουν καμία σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας».

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, «η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ υποδηλώνει με το χειρότερο τρόπο τη μετάθεση, αλλά και την επικρότηση τελικώς της αδυναμίας και των αντιστάσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις».

Όπως σημειώνει το κόμμα, «είναι σαφές ότι είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός και η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ», ωστόσο ο εξορθολογισμός «δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο».

Για τον λόγο αυτόν η ΔΗΜΑΡ ζητά την άμεση συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών να υποβάλει στο Κοινοβούλιο επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη δημόσια τηλεόραση. «Στο ενδιάμεσο διάστημα», καταλήγει, «η ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή