Ανεξάρτητοι Έλληνες: Διαλύουν την ΕΡΤ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 16:47
UPD:16:54
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ  επισημαίνει πως για τον εξορθολογισμό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, διότι, όπως λέει, «είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν κομματικοί στρατοί μέσα στην ΕΡΤ Α.Ε.». 

A- A A+

«Ό,τι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ επισημαίνει πως για τον εξορθολογισμό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, διότι, όπως λέει, «είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν κομματικοί στρατοί μέσα στην ΕΡΤ Α.Ε.». 

Τονίζει όμως πως «αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα μικρομαγαζάκι στα μνημονιακά μέτρα και ούτε μπορούν να το χρεωθούν όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτηρίζει επίσης αδιανόητο «το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η φωνή της Ελλάδας».

Ο κ. Κουίκ εκτιμά πως «τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια», καθώς και πως τα κομμάτια της ΕΡΤ βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή