Αυστραλία: Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητεί η ομογένεια

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 09:09
UPD:09:42
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS
A- A A+

Δέκα από τις μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας - μεταξύ των οποίων οι Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες, Μελβούρνης, Σίδνεϊ και Περθ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών- καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση των δέκα ομογενειακών οργανώσεων έχει ως εξής:

«Η ομογένεια της Αυστραλίας πληροφορήθηκε με λύπη και απογοήτευση την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ και την απόλυση όλου του προσωπικού της.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο της ομογένειας, μειώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο.

Σύσσωμη η ομογένεια της Αυστραλίας μέσω των αντιπροσωπευτικών της οργανισμών καταγγέλλει και καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της, να επιτρέψει άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και να προβεί, αν είναι αναγκαίο, στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Εδώ και χρόνια η ΕΡΤ αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας με την μητέρα πατρίδα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας και των παραδόσεών μας σε όλον τον κόσμο, ενώ είχε αναδειχθεί σε πολύτιμο μέσο προβολής της Ελλάδας ως κοιτίδας σύγχρονου πολιτισμού, τουριστικού προορισμού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε όλο το προσωπικό της ΕΡΤ και τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία των δικαιωμάτων τους και για μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

Eλληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας

Ελληνική Κοινότητα Δυτική Αυστραλία

Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Επικράτειας

Παγκρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα Μελβούρνης «Παπαφλέσσας»

Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια

Fronditha Care

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή