«Ιατροφαρμακευτική» συναυλία αλληλεγγύης

Ρεσιτάλ αλληλεγγύης, στη σκηνή της Τεχνόπολης
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 10:01

«Τραγουδώντας» για την υγεία, οι Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου και Ευτυχία Μητρίτσα συναντώνται στη σκηνή της Τεχνόπολης, την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

A- A A+

Έξι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους στο όνομα της αλληλεγγύης, που είναι τόσο αναγκαία αλλά και ελπιδοφόρα στη δύσκολη εποχή μας, για να στηρίξουν το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο της Αθήνας.

Ο  Γιώργος Ανδρέου συμπράττει με την ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, με την οποία έχουν δημιουργήσει μεγάλες επιτυχίες στη διάρκεια της κοινής τους πορείας.

«Τραγουδώντας» για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την υγεία, οι Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου και Ευτυχία Μητρίτσα συναντώνται σε ένα ρεσιτάλ αλληλεγγύης, στη σκηνή της Τεχνόπολης, την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Σε ένα ομαδικό μουσικό ταξίδι, οι έξι καλλιτέχνες αναλαμβάνουν όλους τους ρόλους μιας μουσικής παράστασης, στήνοντας ένα μουσικό δρώμενο, όπου οι ίδιοι παράγουν τον ήχο (πιάνο, αρμόνια, κιθάρες, ακορντεόν, τζουράδες, μεταλλόφωνα, κρουστά) και τραγουδούν.

Παρουσιάζουν δικά τους τραγούδια, διασκευάζουν αγαπημένα τραγούδια άλλων και ενώνουν εποχές και ήχους, προσωποποιώντας τη διαδρομή από την ιδιωτική έκφραση στη δημόσια ενσάρκωση, από την κληρονομιά στην ανταπόδοση, από την παράδοση στο σήμερα.

Ο  Γιώργος Ανδρέου, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες που προκάλεσαν την έκρηξη του έντεχνου τραγουδιού της δεκαετίας του ’90, συμπράττει με δύο εξίσου σημαντικές σύγχρονές του ερμηνεύτριες: την Ελένη Τσαλιγοπούλου, με την οποία έχουν δημιουργήσει μεγάλες επιτυχίες στη διάρκεια της κοινής τους πορείας, και τη Μελίνα Κανά, με την οποία οι δρόμοι τους διασταυρώνονται για πρώτη φορά, μέσα από τα μονοπάτια της κοινής αισθητικής και του ονείρου.

Η Μελίνα Κανά.

Οι τρεις τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τρία νέα παιδιά, που ήδη διεκδικούν τη δική τους θέση στο στερέωμα της έντεχνης ελληνικής τραγουδοποιίας: την Ευτυχία Μητρίτσα, την οποία  παρουσίασε ο Γιώργος Ανδρέου αυτοπροσώπως, όταν επιμελήθηκε την παραγωγή του ντεμπούτου «Μυστικού προορισμού» της, και τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη και τη Μαρία Παπαγεωργίου, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά καλλιτεχνικά ζεύγη της νέας γενιάς, που το γνωρίσαμε μέσα από την ακρόαση της «Μικρής Άρκτου»,  και ξεχώρισαν για το ταλέντο και την προσωπική τους γραφή.

Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100 - Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ.  Πρόσβαση: Μετρό: σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, στάση «Φωταέριο».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή