Ισχύει η άδεια Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα απεφάνθη η ΕΠΟ

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 17:29
UPD:18:01
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα ισχύει η απόφαση των επιτροπών αδειοδότησης της ομοσπονδίας και όχι του οργάνου της UEFA, ήταν η απάντηση της ΕΠΟ στο ερώτημα της Σούπερ Λίγκας, που σημαίνει ότι τόσο οι «πράσινοι» όσο και ο σύλλογος της Ηπείρου δεν υπόκεινται σε περιορισμό όσον αφορά στη μεταγραφική δρασρτηριότητά τους.

Στη σημεριμή συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ενέκρινε την τροποποίηση των άρθρων 25 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα, κατόπιν σχετικής ομόφωνης εξουσιοδότησης από την τακτική Γενική Συνέλευση και της συνάντησης με εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής. Τα συγκεκριμένα άρθρα αφορούν στην επιβολή κυρώσεων για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων και δυσφήμιση του αθλήματος. Ποιες θα είναι τελικώς οι ποινές αλλά και οι προϋποθέσεις που οδηγούν ως την επιβολή τους, θα διασαφηνιστεί από την ΕΠΟ.

Ύστερα από έρευνα της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών και σχετική εισήγησή της, εγκρίθηκε η ανάκληση 488 δελτίων ερασιτεχνών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ελλείψει δικαιολογητικών εγγράφων, στις 508 περιπτώσεις για τις οποίες έγινε έλεγχος. Οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία ανακλήθηκαν διατηρούν, πάντως, δικαίωμα να καταθέσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά και να αξιολογηθούν από την Επιτροπή, ενώ τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η Ε.Ι.Μ. θα παραδοθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις