Συνάντηση μέσω Twitter προγραμμάτισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Σουηδίας και Βρετανίας

Με πρωτοβουλία του σουηδού Καρλ Μπιλτ
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 16:20
UPD:16:26
EPA/DUMITRU DORU

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ (αριστερά) με τον Σουηδό ομόλογό του, Καρλ Μπιλτ σε παλαιότερη συνάντησή τους.

A- A A+

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ θα μεταβεί στις 28 και 29 Αυγούστου στη Σουηδία έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε μέσω του Twitter ο σουηδός ομόλογός του, Καρλ Μπιλτ, ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη Στοκχόλμη.

«Προσκαλώ τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών @WilliamJHague να έρθει στη Στοκχόλμη αργότερα μέσα στο μήνα. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Την Ευρώπη και τον κόσμο», έγραψε το πρωί ο κ. Μπιλτ σ' ένα «τιτίβισμα» στα αγγλικά.

Η απάντηση του ομολόγου του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησε. «Ευχαριστώ για την πρόσκληση στη Στοκχόλμη - Θα χαρώ να έρθω τέλη Αυγούστου όπως προτείνετε», έγραψε ο κ. Χέιγκ.

Ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε αργότερα σε ανακοίνωσή του πως στο πρόγραμμα της συνάντησης θα είναι τα διμερή ζητήματα.

Οι δύο άνδρες πρόκειται επίσης να κάνουν παρεμβάσεις στο Σουηδικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και ο κ. Χέιγκ θα εκφωνήσει λόγο κατά την ετήσια συνάντηση των σουηδών πρεσβευτών.

Ο κ. Μπιλτ είναι τακτικός χρήστης του Twitter. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Twiplomacy», η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από το πρακτορείο δημόσιων σχέσεων Μπέρσον-Μαρστέλερ, στο συγκεκριμένο δίκτυο ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών είναι «ο καλύτερα συνδεδεμένος αξιωματούχος στον κόσμο».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή