Πιστοποιητικό υπό όρους στον Παναθηναϊκό από την ΕΕΑ

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 18:25
UPD:18:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού χορήγησε προσωρινά άδεια συμμετοχής στους «πράσινους», αλλά με τον όρο να προχωρήσουν στην κατάθεση εγγυητικής επιστολής μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

A- A A+

Προσωρινή άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα έλαβε ο Παναθηναϊκός, δεν αδειοδοτήθηκε ο Πανιώνιος.

Εγγυητική επιστολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οφείλει να προσκομίσει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. 

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού χορήγησε προσωρινά άδεια συμμετοχής στους «πράσινους», αλλά με τον όρο να προχωρήσουν στην κατάθεση εγγυητικής επιστολής μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Ανάλογη απόφαση πάρθηκε και για την ΠΑΕ ΟΦΗ, ενώ δεν αδειοδοτήθηκε ο Πανιώνιος. Κανονικά έλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής οι ΠΑΕ Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα.

Επίσης, η Καλλονή πήρε προθεσμία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άνω του 1.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ:
- ΠΑΕ Βέροια
- ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ υπό την προϋπόθεση της προσκόμισης από αυτές εγγυητικής επιστολής μέχρι της 30-9-2013. Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η εν λόγω προθεσμία η Ε.Ε.Α. θα προβεί σε βάρος αυτών στις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις:
1. ΠΑΕ Παναθηναϊκός
2. ΠΑΕ ΟΦΗ

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΠΑΕ τάσσοντας προθεσμία μέχρι τις 30-9-2013 να έχει προβεί στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου (1.000.000€) ευρώ. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η εν λόγω προθεσμία η Ε.Ε.Α. θα προβεί σε βάρος της στις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες:
- ΠΑΕ Καλλονή

Η Επιτροπή δεν χορηγεί πιστοποιητικό στην κάτωθι ΠΑΕ λόγω σοβαρής παραβιάσεως του νόμου που αφορά το δημόσιο συμφέρον και συγκεκριμένα τη μη προσκόμιση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας. Όσον αφορά τη μη προσκόμιση μέχρι σήμερα από την κάτωθι ΠΑΕ εγγυητικής επιστολής, η Ε.Ε.Α. χορηγεί σ΄αυτή προθεσμία μέχρι τις 30-9-2013 για την προσκόμισή της:
-ΠΑΕ Πανιώνιος

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 29-08-2013 και ώρα 12.00.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις