Στον Μίμη Πλέσσα το διεθνές βραβείο «Τζιουζέπε Σάκα»

Η απονομή θα γίνει στην Ρόδο, στις 15 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 13:35
UPD:13:49
A- A A+

Στην Ρόδο, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα βραβευτεί από τα διεθνή βραβεία «Τζιουζέπε Σάκα» (Giuseppe Sciacca), ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ενώ είναι η πρώτη φορά που η προεδρία των βραβείων αποφάσισε να βραβεύσει μια σημαίνουσα προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, πέραν της ετήσιας τελετής στο Βατικανό .

Τα διεθνή βραβεία «Τζιουζέπε Σάκα», με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό (Ρώμη), στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων που στηρίζουν τον πολιτισμό, την κοινωνία και τους νέους, διοργανώνουν την εκδήλωση «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και Πολιτισμός» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Ρόδο, με τη συμβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου και άλλων φορέων.

Η επιλογή της Ρόδου έγινε με σκοπό να φωτιστούν οι πολιτιστικές γωνιές της Ελλάδας που ενίοτε συμπορεύθηκαν ιστορικά με άλλους λαούς και οι επιρροές έμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Βράβευση και συναυλία

Η εκδήλωση της βράβευσης θα γίνει στον χώρο της Μεσαιωνικής Τάφρου και αμέσως μετά τη βράβευση, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης θα δώσει συναυλία με την συμμετοχή εξαιρετικών τραγουδιστών και μουσικών Fide Koksal, Σπύρου Κλείσσα, Νάσου Σωπύλη και Δημήτρη Στασινού.
Κατά τη διάρκεια των πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και Πολιτισμός» θα λάβουν χώρα επίσης οι εκδηλώσεις:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Αιγαίου (11 π.μ.)
Ο διεθνούς εμβέλειας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των διεθνών βραβείων «Τζιουζέπε Σάκα» θα συνομιλήσει με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τις ελληνικές εμβληματικές προσωπικότητες μέσα από την κινηματογραφική του τέχνη.

Κατάλυμα της Ισπανίας - Παλαιά Πόλη (7 μ.μ.)
Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι Ιστορίας - Επιστροφή των είκοσι Θησαυρών»

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Μεσαιωνική Τάφρος (7 μ.μ.)
Τα πέντε νησιά της Δωδεκανήσου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους,  Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Πάτμος, Κάρπαθος, θα συστήσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία τους.

Συναυλία Μίμη Πλέσσα (9 μ.μ.)

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο διάσημος τούρκος ηθοποιός και μέλος των διεθνών βραβείων Τζουζέπε Σάκα, Χακί Μπουράκ.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή