Μουσικό ταξίδι στους ήχους του Γιάννη Χαρούλη

Στο Θέατρο Λυκαβηττού, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 10:05

Ο ξεχωριστός μουσικός και ερμηνευτής θα μας οδηγήσει με τις μουσικές του σε Δύση και Ανατολή με θέα την φωτισμένη Αθήνα, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ.

A- A A+

Πέρασε καιρός από τότε που ο Γιάννης Χαρούλης ανέβηκε για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό για μια συναυλία – αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη. Τώρα, επιστρέφει εκεί μόνος και δεν είναι πια άγνωστος. Έχει αποκτήσει τόσους φίλους, που μία συναυλία δεν είναι αρκετή. Κι έτσι προστέθηκε και δεύτερη.

Έτσι, λοιπόν, ο ξεχωριστός μουσικός και ερμηνευτής θα μας οδηγήσει με τις μουσικές του σε Δύση και Ανατολή με θέα την φωτισμένη Αθήνα, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ.

«Τότε κι εγώ θα θυμηθώ»

Ήταν το 2002, όταν ο Γιάννης, νέος και άσημος,  είχε έρθει στην Αθήνα να πει δυο τραγούδια για τον Αρχάγγελο της Κρήτης, μετά από πρόσκληση του Χρήστου Θηβαίου, του αδερφού του όπως τον αποκαλεί, ο οποίος τον είχε ακούσει σε κάποιο πανηγύρι. Τότε, πολλοί νόμισαν ότι ο Αρχάγγελος της Κρήτης ξαναγεννήθηκε. Οι συγκρίσεις, όμως, γρήγορα έπαψαν, γιατί το Αμούστακο Βοσκαρουδάκι έδειξε πως δεν είχε ανάγκη να ενδυθεί τη φήμη κανενός άλλου.

Δέκα χρόνια αργότερα, έχει τέσσερις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, πολλές συμμετοχές και συνεργασίες με καλλιτέχνες, όπως οι Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μελίνα Κανά, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μάνος Ξυδούς, Νατάσσα Μποφίλιου κ.ά.. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης δεν έχει αλλάξει. Είναι ο ίδιος χαμογελαστός άνθρωπος, ο μουσικός που χάνεται στους ήχους του και γεμίζει τον αέρα με τη φωνή του, ο διακριτικός και ζεστός φίλος που «γίνεται σύννεφο σε μια γωνιά ουρανού να μην κρύβει τον ήλιο απ’ τη ματιά σου».

Στη χώρα που κυριαρχούν οι νότες

Όταν ακούς τον Γιάννη Χαρούλη να τραγουδά, νοιώθεις τη μαγεία να σε τυλίγει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου του εμπιστεύτηκε τις  «Μαγγανείες» του. Με τις πρώτες νότες του λαούτου του «τον κόσμο φέρνει ανάποδα, τη γη μέσα στο πιάτο». Σαν άλλος αυλητής του Χάμελιν, σε καλεί να τον ακολουθήσεις, «οδοιπόρος» στη χώρα που κυριαρχούν οι νότες. Οι κλίμακες των τραγουδιών του και  η φλόγα με την οποία παίζει κάθε φορά είναι σαν την «Ανεμόσκαλα» που σε οδηγεί «η μια της άκρη στο βυθό, η άλλη ως τα αστέρια».

Το «Έλα πάρε με» βγαίνει αυθόρμητα, καθώς δεν είναι εύκολο να αρνηθείς το πηγαίο του κάλεσμα, που τρέπει ανοίκεια μονοπάτια σε μέρη πολυαγαπημένα. Και μακάρι αυτές οι βραδιές να «παίρναν του κόσμου την παράνοια και να ημερεύαν τις ψυχές». Όπως όταν πηγαίνουμε στο σπίτι ενός πολύ καλού μας φίλου. Γιατί έτσι ακριβώς θα μας υποδεχτεί ο Γιάννης. Και όταν τα φώτα της παράστασης θα σβήσουν, μόνο όσοι δεν ήταν εκεί θα αναρωτιούνται «τί συμβαίνει εδώ…».

Πληροφορίες
Θέατρο Λυκαβηττού: λόφος Λυκαβηττού (πρόσβαση από Σαρανταπήχου ή Δασκαλογιάννη) – Αθήνα, τηλ.:  210 7227233. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο). Προπώληση: Καταστήματα Public,  Reload Stores (Πανεπιστημίου 54), Music Corner (Πανεπιστημίου 56),  Αρτύς (Δορυλαίου 6 -  Πλατεία Μαβίλη, 10.00 – 20.00), ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή