Έμψυχα κελαϊδίσματα από το Λύκειον των Ελληνίδων

Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση στο Ηρώδειο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 10:20
UPD:14:57

Το Λύκειον των Ελληνίδων σέρνει τον χορό στη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε», που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

A- A A+

Όλα εκείνα τα ζώα της φύσης, που η λαϊκή μούσα αγάπησε πολύ και ο σύγχρονος άνθρωπος άρχισε ξανά να σέβεται, να προστατεύει και να εκτιμά ως ισότιμα μέλη ενός σύμπαντος, που οφείλει να διαφυλάξει σαν ανεκτίμητο παγκόσμιο θησαυρό, ζωντανεύουν μέσα από το δημοτικό μας τραγούδι.

Θυμίζοντάς μας τη λεβεντιά και τη μεγαλοσύνη της ελληνικής ψυχής, που ό,τι και αν της συμβεί, μέσα από τις στάχτες της αναγεννιέται, το Λύκειον των Ελληνίδων σέρνει τον χορό στη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε», που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων και οι δεξιοτέχνες μουσικοί και τραγουδιστές θα μας αποδείξουν ότι το δέσιμο του «λογικού» ανθρώπου με τα  «ά-λογα» όντα ήταν και είναι ισχυρό σε όλες τις εποχές και καταστάσεις, δημιουργώντας έναν ύμνο – εγκώμιο για τα πλάσματα που ζουν ανάμεσά μας ή δίπλα μας και πολύ συχνά συνομιλούμε μαζί τους.

Με χορούς και τραγούδια του τόπου μας, που στηρίζονται στην αγάπη και τη σχέση του λαϊκού ανθρώπου με όντα χωρίς έναρθρο λόγο (αηδόνια, πέρδικες, λαγούς, λαφίνες κ.ά.), η παράσταση χρησιμοποιεί τον απλό ποιητικό λόγο του δημοτικού τραγουδιού και τις μελωδίες που εκφράζουν την κάθε περιοχή της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα ρυθμικά σχήματα της κάθε τοπικής κοινότητας.

Με πρωταγωνιστές ζώα, σύμβολα και μύθους και μέσω του δημοτικού μας τραγουδιού, εκφράζονται σκέψεις και νοήματα, που ο άνθρωπος, κάποτε, δεν μπορούσε ή δεν επιτρεπόταν να πει με ευθύ τρόπο, τα εξέφραζε, όμως, με λόγο ποιητικό, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα πλάσματα της φύσης.

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 3241807, Λύκειον των Ελληνίδων.  Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 60 ευρώ, Α' ζώνη: 45  ευρώ, Β' ζώνη: 35 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 30 ευρώ, Δ' ζώνη (άνω διάζωμα): 22 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων (άνω διάζωμα):  15 ευρώ. Αγορά εισιτηρίων: καταστήματα Public, Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά: 210 7234567,  210 6728080, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr, www.elvaevents.gr.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή