Αποχώρησε η Χ.Α. από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 14:32
UPD:14:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Αποχώρησε η Χρυσή Αυγή από την ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας βουλευτών της, διαμαρτυρόμενη ότι έχουν διαγραφεί ο αρχηγός και οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος.

«Παράνομη» χαρακτήρισε την ψηφοφορία ο Ηλ. Κασιδιάρης, ενώ ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης του υπενθύμισε ότι ακόμη και κατά την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία για τις ψηφιακές άδειες στα κανάλια αναγνώσθηκαν τα ονόματα των τριών προφυλακισμένων κατά την δεύτερη ανάγνωση. 

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια κατηγορείται ότι μετέφερε σφαίρα κατά την επίσκεψή της στον προφυλακισμένο γ.γ. του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο. Έκανε μια πολιτική τοποθέτηση λέγοντας ότι αρχηγός νομίμου εκλεγμένου κόμματος βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει αρθεί η ασυλία του.

«Είστε οι χειρότεροι τύραννοι στην ιστορία», είπε και πρόσθεσε: «Με τις δολοπλοκίες σας μου έρχεται εμετός. Ακολουθείτε μαφιόζικες πρακτικές για να περάσετε τα ανθελληνικά σχέδια σας».

XRYSHAYGHCOM

Οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας έθεσε και ο Ηλ. Κασιδιάρης ισχυριζόμενος ότι «διέγραψαν από λίστα τρεις εκλεγμένους βουλευτές που εξελέγησαν. Στη Βουλή τους έβαλαν 500.000 έλληνες πολίτες. Όποιος τους διέγραψε ένοχος για κατάλυση πολιτεύματος».

Ο Ηλ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε στην κατηγορία του για συμμετοχή (μαζί με τον Ηλ. Παναγιώταρο) στα επεισόδια στον Μελιγαλά και είπε ότι δεν άσκησε βία, αλλά άσκησε κριτική στον Ευ. Βενιζέλο. «Το διακύβευμα σήμερα είναι αν ένας πολίτης έχει δικαίωμα λόγου, έχει δικαίωμα να κρίνει την πολιτική εξουσία», είπε και πρόσθεσε ότι σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να κατηγορηθεί και το 97,3% των πολιτών «που βρίζουν αυτόν τον άνθρωπο».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή