Στο διάστημα η δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 18:05
REUTERS/NASA TV

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ.

A- A A+

Ένα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο εκτοξεύθηκε σήμερα από τις στέπες του Καζακστάν μεταφέροντας τρεις αστροναύτες και την ολυμπιακή δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Το διαστημόπλοιο Σογιούζ TMA-11 προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS», ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos. Η ρωσική τηλεόραση αναμετέδωσε απ' ευθείας την άφιξη στον ISS του "Ολυμπιακού Σογιούζ", το οποίο μετέφερε τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

EURONEWS
EURONEWS

Οι αστροναύτες από τη Ρωσία, Μιχαήλ Τιούριν, τις ΗΠΑ, Ρικ Μαστράκιο και την Ιαπωνία, Κοΐτσι Ουακάτα, επρόκειτο να εισέλθουν στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού με την ολυμπιακή δάδα στις 14:40 (ώρα Ελλάδας). 

Θα συναντήσουν εκεί τους έξι άλλους αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον ISS. Για σχεδόν μια εβδομάδα, στο σταθμό θα διαμένουν εννέα άνθρωποι, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009.

Κατά παράβαση του κανονισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, η φλόγα της ολυμπιακής δάδας θα παραμείνει σβηστή σε όλη τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις