Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Α. Γεωργιάδη

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είσαστε μια πολιτικά και ηθικά έκπτωτη κυβέρνηση
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 18:23
UPD:20:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής την ώρα που ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης ειρωνευόταν την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις εκκλήσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου για «βοήθεια» όταν ήταν περικυκλωμένη από αστυνομικούς.

Είπε ότι έχοντας ζήσει την συνάδελφό του στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, «πρέπει να πω ότι την χρειάζεται (σ.σ. τη βοήθεια) και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τη βοηθήσουμε».

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας μεταξύ άλλων «αξιοπρέπεια» και ο Αδ. Γεωργιάδης απάντησε: «μας λέτε τρεις μέρες τώρα για «χούντα της κυβερνήσεως» και μας κάνετε μαθήματα για κοινοβουλευτική αξιοπρέπεια;».

Ο Υπουργός Υγείας σχολίασε και την παρουσία της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρ. Μακρή στα κάγκελα της ΕΡΤ λέγοντας: «η εικόνα της κ. Μακρή στα κάγκελα ήταν υπεράνω κάθε προσδοκίας».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία του Αδ. Γεωργιάδη

Εξυπνάδες, μαύρο χιούμορ και χυδαία επίδειξη πνεύματος που εκθέτουν εσάς και την κυβέρνηση», ήταν σχόλιο της Ζ. Κωνσταντοπούλου μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για όσα είπε ο Αδ. Γεωργιάδης.

 «Υπάρχει και ζήτημα και βίας και ανομίας, η οποία προέρχεται από εσάς», είπε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη  στην κυβέρνηση

Η ΑΥΓΗ

Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της τόνισε ότι η πρόταση μομφής που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται διότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση.

«Κάνετε διαχείριση της δική σας αποσύνθεσης» είπε και κατήγγειλε την κυβέρνηση για χυδαία επίδειξη πνεύματος χαρακτηρίζοντας της μια ηθικά και πολιτικά έκπτωτη κυβέρνηση.

Συμπράττετε, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης, για να συγκαλύψετε τα εγκλήματα που συντελούνται εδώ και 39 χρόνια  εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου προέβη σε παράθεση «υποθέσεων ανομίας»  που όπως η ίδια είπε,  βαραίνουν την κυβέρνηση από τον Αύγουστο του 2012. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε  μέχρι τον Ιούνιο του 2013 την ημερομηνία δηλαδή που έκλεισε η ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου η ίδια κατήγγειλε πως προπηλακίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ανέφερε τα εξής:

« Χθες δόθηκε εντολή άσκησης βίας  κατά εκπροσώπων  του κοινοβουλίου αυτή η εντολή είναι πράξη κατάλυσης της δημοκρατίας θα κάνω ότι έχω ορκισθεί. Δηλαδή να σέβομαι τη δημοκρατία και το Σύνταγμα. Όταν ένας βουλευτής να εγκλωβίζεται σε αστυνομικό κλοιό μέχρι ασφυξίας και  όταν ζητά να έρθει εισαγγελέας και να μην έρχεται τότε υπάρχει ζήτημα βίας και ανομίας» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή