Αποκλεισμός ενός έτους στον Λισγάρα

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 18:40
UPD:19:15
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ο Χρήστος Λισγάρας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με αποκλεισμό ενός έτους από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο Χρήστος Λισγάρας από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, λόγω απαγορευμένης ουσίας στην οποία είχε βρεθεί θετικός.

Η ανακοίνωση:

Χ.ΛΙΣΓΑΡΑ (ποδ/στή), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: διότι:«σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Οξιλοφρίνη (oxilofrine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας. Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»:

Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10 παρ. 10.5.2  Υ.Α 3956/12 και άρθρο 24 κεφ. Γ΄ παρ. 2 του ΠΚ της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΛΙΣΓΑΡΑ ποινή αποκλεισμού από την συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα για περίοδο ενός (1) έτους».

Στις υπόλοιπες αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής, στην ΠΑΕ Άρης επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός 5.000 ευρώ, στην ΠΑΕ Πανιώνιος 2.500 ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 2.500 ευρώ.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις