Αντιδράσεις κομμάτων για την κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό

Ανακοινώσεις από Ανεξάρτητους Έλληνες, Νέα Μέρα, Χρυσή Αυγή
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 18:56
UPD:19:03
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Αντιδράσεις από Ανεξάρτητους Έλληνες, Νέα Μέρα και Χρυσή Αυγή προκάλεσε η επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό.

«Η διαπλοκή φόρεσε φερετζέ. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει το έργο Παπανδρέου που είχε μετατρέψει το Μαξίμου σε μεσιτικό γραφείο αντεθνικών εργολαβιών, από τα ίδια κέντρα που στηρίζουν δολοφονικές συμμορίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Νέας Μέρας, Χρήστος Ζώης, σε δήλωσή του για το θέμα, εξέφρασε την αντίθεση του ίδιου και του κόμματός του στην κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας, «και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βοτανικού, λίγα μόλις μέτρα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την ελιά του Πλάτωνα. Και τούτο έχει να κάνει με το σεβασμό στα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να διεκδικήσει την ανάδειξη της Αγιά - Σοφιάς ως λατρευτικού χώρου παγκόσμιας ακτινοβολίας και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, η Νέα Μέρα τάσσεται υπέρ της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της απαραβίαστης ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και κατά συνέπεια υπέρ της κατασκευής τεμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, «όπως αρχικά είχε αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας».

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: «η αντεθνική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Σαμαράς - κατόπιν εντολής του Ερντογάν - διαγράφουν δίχως αιδώ, τους μεγαλειώδεις και ματωμένους Εθνικούς Αγώνες του Ελληνισμού για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. Η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην πρωτεύουσα της χώρας συνιστά εθνική προδοσία».

Η Χρυσή Αυγή προαναγγέλλει απαντήσεις στην «πρωτοφανή αυτή πρόκληση» με κάθε νόμιμο μέσο, «μέσα στη Βουλή των Ελλήνων και κυρίως με μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή