Πληρωμές διδάκτρων με Bitcoins στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 14:41
UPD:14:45
REUTERS/STEPHEN LAM

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς το κυπριακό πανεπιστήμιο παράλληλα παρέχει και τη δυνατότητα για σπουδές διαδικτυακού συναλλάγματος, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του νέου φαινομένου.

A- A A+

Το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο θα δέχεται πληρωμές διδάκτρων και άλλων τελών με bitcoins θα αποτελέσει το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όπως ανακοινώθηκε.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς το κυπριακό πανεπιστήμιο παράλληλα παρέχει και τη δυνατότητα για σπουδές διαδικτυακού συναλλάγματος, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του νέου φαινομένου.

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (UNic) αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και ένα από τα μεγαλύτερα αγγλόφωνα πανεπιστήμια στη Μεσόγειο.  Πέρα από τις πληρωμές, οι φοιτητές του θα έχουν τη δυνατότητα σπουδών και πάνω στο ίδιο το αντικείμενο, στο πλαίσιο του MSc Degree in Digital Currency, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο, από τον χώρο των επιχειρήσεων ή της δημόσιας διοίκησης να καταλάβει καλύτερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του διαδικτυακού νομίσματος, το οποίο «πιθανότατα θα αλληλεπιδράσει με τα υπάρχοντα χρηματοοικονομικά συστήματα», καθώς και θα εξετάζει τις ευκαιρίες για καινοτομία που συνεπάγονται τα συστήματα ψηφιακών συναλλαγμάτων.

«Γνωρίζουμε ότι το ψηφιακό συνάλλαγμα αποτελεί μία αναπόφευκτη τεχνική εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες στο online εμπόριο, τα οικονομικά συστήματα, τις διεθνείς πληρωμές και εμβάσματα και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Το ψηφιακό συνάλλαγμα θα δημιουργήσει πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες και θα λειτουργήσει ως μηχανισμός για την εξάπλωση των οικονομικών υπηρεσιών σε τομείς του κόσμου που δεν έχουν μεγάλη τραπεζική υποστήριξη» δήλωσε ο Δρ. Χρήστος Βλάχος, μέλος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου.

«Θεωρούμε πρέπον να υιοθετήσουμε ψηφιακό συνάλλαγμα ως μία μέθοδο πληρωμών σε όλα τα ιδρύματά μας, σε όλες τις πόλεις και χώρες όπου λειτουργούμε» πρόσθεσε.

Το εν λόγω Master θα διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα, τόσο στο campus όσο και online, με τα μαθήματα να ξεκινούν την άνοιξη του 2014. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το UNic προτείνει στην κυπριακή κυβέρνηση την δημιουργία ενός εκτενούς πλαισίου λειτουργίας με σκοπό την εξέλιξη της Κύπρου σε ένα «κέντρο» για εμπόριο, διαχείριση και τραπεζικές συναλλαγές που αφορούν σε Bitcoins.

 

Προτεινόμενα για εσάς