Στις εφέτες ανακρίτριες Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 08:42
UPD:11:24
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας κατά την είσοδό του στο κτήριο του Άρειου Πάγου.

A- A A+

Στις εφέτες ανακρίτριες που έχουν αναλάβει την υπόθεση προσήλθαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο πριν λίγο καιρό η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Έξω από τον Άρειο Πάγο στην οδό Αλεξάνδρας έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί περίπου 150 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι και οι βουλευτές του κόμματος Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.

Οι τρεις βουλευτές αναμένεται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Το αίτημα για την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών είχαν αποστείλει στη Βουλή οι ανακριτές Διαφθοράς Γεωργουλέας και Παπακώστας, λίγο πριν οριστούν οι εφέτες ανακρίτριες στην υπόθεση, καθώς από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ρόλο των εν λόγω βουλευτών στη δομή της οργάνωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής προσέρχεται στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, για τον κ. Γερμενή υπάρχει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην οποία ο βουλευτής αναφέρεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Άλλη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκει τον κ. Μπούκουρα σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Και ο βουλευτής Π. Ηλιόπουλος κατονομάζεται από μάρτυρες ως μεγάλο στέλεχος με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κατά των «προστατευόμενων μαρτύρων» στράφηκε πρόσφατα με μήνυση ο κατηγορούμενος στην υπόθεση βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην απολογία του στον ανακριτή από το δικηγορικό γραφείο του κ. Παύλου Σαράκη, που φαίνεται να έχει αναλάβει και τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Στην μήνυση του κ. Κασιδιάρη κατονομάζονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πέντε εκ των έξι προστατευόμενων μαρτύρων των οποίων οι ισχυρισμοί και η αξιοπιστία αμφισβητείται. Μάλιστα στη μήνυση φέρεται να σημειώνεται ότι δύο εκ των προσώπων αυτών, δεν ήταν ποτέ μέλη της οργάνωσης, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή