Π. Σκουρλέτης: Καταληκτική ημερομηνία για την κυβέρνηση η ημέρα των ευρωεκλογών

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 16:04
UPD:17:49
Eurokinissi/EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, μετά το αποτέλεσμα που θα υπάρξει, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί. «Το αν θα υπάρξουν προηγούμενα πολιτικές εξελίξεις, που θα οδηγήσουν σε εκλογές, ενδεχομένως να υπάρξουν. Η πραγματική ανάγκη υπάρχει» πρόσθεσε (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Καταληκτική ημερομηνία για την κυβέρνηση θα είναι η ημέρα των ευρωεκλογών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στον Real FM.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, μετά το αποτέλεσμα που θα υπάρξει, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί. «Το αν θα υπάρξουν προηγούμενα πολιτικές εξελίξεις, που θα οδηγήσουν σε εκλογές, ενδεχομένως να υπάρξουν. Η πραγματική ανάγκη υπάρχει» πρόσθεσε.

Aναφερόμενος στο ζήτημα της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, και στην ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου, είπε ότι «θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμπέσει με τις ευρωεκλογές η πρώτη εβδομάδα των δημοτικών εκλογών», καθώς «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμπέσουν».

Σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ Τσίπρα, στο Στρασβούργο και τις συναντήσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με τους εισηγητές της ομάδας που έχει ορίσει το Ευρωκοινοβούλιο για τον έλεγχο της τρόικας, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «ευαισθησία» που επιδεικνύεται όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Αυτές τις ευαισθησίες δεν τις έχουν οι κυβερνώντες, παρότι το οφείλουν» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε παράλληλα λόγο για πρόβλημα «δομικού δημοκρατικού ελλείμματος της λειτουργίας της Ευρώπης», λέγοντας ότι η Κομισιόν και η τρόικα, ενώ ασκούν πολιτική δεν ελέγχονται. Όσον αφορά στην επικείμενη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι γίνεται για να του εκτεθούν όλα όσα έχουν να κάνουν με την «καθολική αποτυχία» του εφαρμοζόμενου προγράμματος».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, έκανε λόγο για παράσταση με «συγκεκριμένους ρόλους»: «Ο ρόλος της τρόικας είναι να ζητάει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της ίδιας της κυβέρνησης και η κυβέρνηση η ίδια, επειδή βλέπει αφ΄ ενός ότι βρίσκεται μπροστά σε τρομακτικά αδιέξοδα, αλλά δεν αντέχει αυτή τη στιγμή και τη λαϊκή πίεση, την κοινωνική κατακραυγή υποκρίνεται πως διαπραγματεύεται».

Μιλώντας για το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να ήταν καν στο τραπέζι και έκανε λόγο για θράσος από πλευράς της κυβέρνησης η οποία λέει ότι διαπραγματεύεται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται θέμα διχασμού στο εσωτερικό του κόμματος όσον αφορά στο ζήτημα του μνημονίου. «Δεν υπάρχει ούτε ένας από τα 34.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που να μην λέει  με σαφήνεια ότι πρέπει να καταγγείλουμε και να εγκαταλείψουμε το δρόμο του μνημονίο» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή: «Καταγγελία του μνημονίου, εγκατάλειψή του, προσπάθεια διαπραγμάτευσης του χρέους, αφού προηγουμένως επιδιώξουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και την αποπληρωμή του υπολοίπου κατά τα πρότυπα της Γερμανίας του ΄53 με ρήτρα ανάπτυξης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή