Ελεύθεροι δύο σουηδοί δημοσιογράφοι που είχαν εξαφανιστεί στη Συρία

Μέσω Λιβάνου
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 16:32
UPD:16:36
REUTERS/TT NEWS AGENCY

Πολλές σουηδικές εφημερίδες ανέφεραν ότι πρόκειται για ανεξάρτητο φωτογράφο, τον Νίκλας Χάμαρστρεμ (φωτογραφία), ο οποίος εργάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Μάγκνους Φάλκεχεντ, ο οποίος εργάζεται με έδρα το Παρίσι.

A- A A+

Ένας δημοσιογράφος και ένας φωτοειδησεογράφος από τη Σουηδία οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί το Νοέμβριο στη Συρία, αφέθηκαν ελεύθεροι στον Λίβανο, όπως ανακοίνωσε ο σουηδός πρεσβευτής στη Βηρυτό Νίκλας Κέμπον.

«Ναι, και οι δύο είναι ελεύθεροι», δήλωσε ο κ. Κέμπον στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οδηγήσαμε σήμερα έναν σουηδό δημοσιογράφο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στη Συρία, από το Άρσαλ (στον ανατολικό Λίβανο) στο γραφείο μας στη Βηρυτό όπου παραδόθηκε στον σουηδό πρεσβευτή», δήλωσε η Κλερ Κάπλουν, συντονίστρια επικοινωνίας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τον Λίβανο, ο έτερος σουηδός δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο.

Πολλές σουηδικές εφημερίδες ανέφεραν ότι πρόκειται για ανεξάρτητο φωτογράφο, τον Νίκλας Χάμαρστρεμ, ο οποίος εργάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Μάγκνους Φάλκεχεντ, ο οποίος εργάζεται με έδρα το Παρίσι.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι δύο άνδρες είχαν εισέλθει μυστικά στη Συρία από το Άρσαλ, σουνιτικό χωριό στην κοιλάδα Μπεκάα, για να κάνουν ρεπορτάζ για τη Συρία στην επαρχία Κάλαμουν.

Εξαφανίστηκαν την ώρα που βρίσκονταν στον δρόμο της επιστροφής.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή