Η έναρξη της ελληνικής προεδρίας στα αμερικανικά ΜΜΕ

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 22:18
UPD:22:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωπαίοι Επίτροποι και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.

A- A A+

Την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Μέγαρο Μουσικής, στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη συμμετοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στα μέτρα ασφαλείας, ενώ σημειώνεται η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ορισμένες από τις ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων που προβάλλουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ επισημαίνεται ότι η Αθήνα ευελπιστεί να εξέλθει από μια «εξαντλητική εξαετή ύφεση» κατά τη διάρκεια της προεδρίας της και να διαπραγματευθεί μια κρίσιμη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές που θα καταστήσει το τεράστιο εθνικό χρέος της, βιώσιμο.

Επίσης, σημειώνεται ότι στόχος της Αθήνας είναι να εστιάσει την προεδρία της στα ζητήματα της ανεργίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε., ζητήματα που επηρεάζουν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε., όπως τονίζεται.

Την κρισιμότητα της φετινής, 5ης προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ, από την ένταξη της χώρας το 1981, υπογραμμίζει επίσης ο διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος της "Καθημερινής", Νίκος Κωνσταντάρας, σε άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα των New York Times.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή