Κοινή δράση της Λέγκας του Βορρά και του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας στις ευρωεκλογές

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 21:55
UPD:22:06
EPA/Patrick Seeger

Η Μαρίν Λεπέν (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι «με την Λέγκα υπάρχουν αναμφίβολα κοινές ανησυχίες» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια «κοινή κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου» του 2014.

A- A A+

Κοινή δράση ενόψει των ευρωεκλογών συμφώνησαν τη Τετάρτη στο Στρασβούργο, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, του ξενοφοβικού κόμματος της Ιταλίας, ο Ματέο Σαλβίνι, και η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν.

 Όπως δήλωσε ο Σαλβίνι συζήτησαν κοινές στρατηγικές και πεδία δράσης της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Επίσης έκανε λόγο για κοινές πρωτοβουλίες όπως  διανομή υλικού και βεβαίως όπως χαρακτηριστικά είπε, θα διεξαχθεί από κοινού η μάχη κατά του Ευρώ».

«Δεν θα παρουσιάσουμε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι την θεωρούμε ένα μη δημοκρατικό όργανο. Ο μόνος δημοκρατικός θεσμός που αναγνωρίζουμε είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκας.

Από την πλευρά της η Μαρί Λεπέν τόνισε ότι «με την Λέγκα υπάρχουν αναμφίβολα κοινές ανησυχίες» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια «κοινή κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου» του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή