Μήνυμα Κουβέλη στους διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ

«Να αποτραπούν ενέργειες που υπονομεύουν τη συλλογικότητα»
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 16:39
UPD:16:59
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές εκφράστηκε η ανάγκη να επιταχυνθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και κατατέθηκε κείμενο-πλαίσιο για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ΔΗΜΑΡ την τοπική αυτοδιοίκηση.

A- A A+

Μήνυμα σε εκείνα τα στελέχη της που φλερτάρουν με τους «58» έστειλε η ΔΗΜΑΡ, καλώντας τα να «αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ και πολίτες που κινούνται στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς προχώρησαν στη συγκρότηση της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης, στηρίζοντας τις προσπάθειες των «58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από σημερινή της συνεδρίαση «καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμβάλουν θετικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου που ελήφθησαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και αποτελούν δεσμεύσεις όλων».

«Είναι βέβαιο», συμπληρώνει, «πως ακόμα και όσοι διαφώνησαν με τις επιλογές του συνεδρίου θα προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα της ΔΗΜΑΡ, θα αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του κόμματος».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε κατά τη συνεδρίαση ότι η Εκτελεστική Επιτροπή πρέπει να καλέσει όλα τα μέλη να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος και να αποτρέψουν ενέργειες που υπονομεύουν τη συλλογικότητα.

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης συνεχίζει τις επαφές του με πρόσωπα και φορείς προκειμένου να πετύχει συνεργασίες. Όπως έγινε γνωστό «στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία για συμπαράταξη και συζητείται ήδη το προγραμματικό πλαίσιο». 

Σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές εκφράστηκε η ανάγκη να επιταχυνθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και κατατέθηκε κείμενο-πλαίσιο για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ΔΗΜΑΡ την τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπογραμμίσθηκε, μάλιστα, ότι η δημοψηφιστική λογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προωθούν άλλα κόμματα αναπαράγει τα αδιέξοδα του παρελθόντος και επισημάνθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή