Αλ. Τσίπρας: Χειρότερο από την ίδια την ασθένεια το φάρμακο της λιτότητας

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 18:08
UPD:20:44
Eurokinissi

Στιγμιότυπο από συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη.

A- A A+

Την πολιτική της λιτότητας καταδίκασε για ακόμη μία φορά στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία της Κομισιόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Μετά από συνάντηση που είχε στην Ιταλία με τον πρόεδρο της περιφέρειας του Λάτσιο Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια στον ευρωπαϊκό Νότο το φάρμακο της λιτότητας αποδείχθηκε πολύ χειρότερο από την ίδια την ασθένεια».

«Συνεπώς», πρόσθεσε, «η μάχη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας και ο συμβολισμός της υποψηφιότητάς μου απέναντι σ΄ αυτή τη λαθεμένη στρατηγική της λιτότητας αφορά όλες τις δομές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα την αυτοδιοίκηση». 

Το Σάββατο ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, στον οποίο -όπως είπε- εξήγησε πως βασικό μήνυμα της υποψηφιότητάς του είναι ότι «η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη κι ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Eνωμένη Ευρώπη οφείλουμε να επενδύσουμε στη δημοκρατία και στην κοινωνική συνοχή, άρα να σταματήσουμε άμεσα τα σκληρά προγράμματα της λιτότητας, ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο».

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις οικονομικές εξελίξεις και για την αναγκαία συνεργασία των λαών του Νότου που επιμένουν να σταματήσουμε αυτή την αδιέξοδη πολιτική προκειμένου να επενδύσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης, σε πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», συνέχισε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή