Δ. Καρύδης: Θετική η αλλαγή στην εκλογή των ευρωβουλευτών

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 15:44
UPD:15:54
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αιφνιδιαστική, αλλά θετική χαρακτήρισε την απόφαση για αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι πάρα πολύ θετικό», δήλωσε στον «Βήμα FM», ο κ. Καρύδης και ανέφερε πως στο θέμα της εκλογής των ευρωβουλευτών «δεν δίναμε, για να πούμε και την αλήθεια, ιδιαίτερη σημασία στο παρελθόν, διότι θεωρούσαμε ότι είναι στον αυτόματο πιλότο».

Όπως επεσήμανε ο κ. Καρύδης, πήγαινε κανείς να ψηφίσει για να διαμαρτυρηθεί για την κυβέρνησή του και όχι να ψηφίσει για την πορεία της Ευρώπης.

«Σήμερα αυτό είναι πρώτο στην ατζέντα, τι αποφάσεις θα πάρει και τι θα βάλει στην ατζέντα τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη για εμάς, τις χώρες του νότου. Το να επιδιώκεις να ψηφίσει άμεσα ο κόσμος τους καταλληλότερους και καλύτερους για να εκπροσωπούν τη χώρα εκεί, μέσω των κομμάτων τους, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετική κίνηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία περί του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απόφαση του ΣτΕ, την οποία «θεωρούμε συντηρητική και ότι δεν βοηθάει την εξέλιξη της κοινωνίας μας». Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε, «έχουμε μια πραγματικότητα: μια τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε».  

Αναφερόμενος στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι «λέμε ότι στην τροπολογία θα πρέπει να υπάρξουν μόνον τα απολύτως απαραίτητα. Διότι αν δεν την κυρώσουμε με νόμο και πάμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και πάνε εκεί να ψηφίσουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων και επίσης εκλεγούν και κάποιοι στα ψηφοδέλτια, ποιος θα πάρει μετά την ευθύνη, αν κάποιος πάει και κάνει ένσταση και τιναχθούν όλα στον αέρα;».

Σημειώνεται ότι σε δήλωση σχετικά με το ζήτημα είχε προβεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για πλήγμα κατά του μεταρρυθμιστικού πνεύματος.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή