Η πριγκίπισσα της Σουηδίας ακύρωσε το ταξίδι στο Σότσι λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 18:41
UPD:18:45
REUTERS/TT NEWS AGENCY

Η Βικτόρια (φωτ. αρχείου) ηγείται διαφορών Ενώσεων στη χώρα, οι οποίες υποστηρίζουν τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

A- A A+

Η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας ακύρωσε το ταξίδι της στο Σότσι, όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες (7-16/3), εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία.

Η πριγκίπισσα αποδέχθηκε σχετική συμβουλή του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του παλατιού στο κρατικό ραδιόφωνο. Η επίσκεψή της επρόκειτο να αρχίσει την Κυριακή. Η Βικτόρια ηγείται διαφορών Ενώσεων στη χώρα, οι οποίες υποστηρίζουν τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία απείλησε ότι θα μποϊκοτάρει τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν την Παρασκευή, αν η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία.

«Θέλουμε μια ειρηνική επίλυση της κρίσης και η διοργανώτρια χώρα των Αγώνων να τερματίσει την επιθετικότητά της και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων» δήλωσε η εκπρόσωπος της Παραολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, Ναταλία Γκάρατς, και πρόσθεσε: «Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα μποϊκοτάρουμε τους Αγώνες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις