«Κλείνει» σήμερα και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 11:32
UPD:13:04
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη στα εναπομείναντα ονόματα να υπάρξουν στελέχη από πασοκογενείς ομάδες και κινήσεις που έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως η «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη.

A- A A+

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καλύψει τις τελευταίες κενές θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύσκολο έως απίθανο ο Αλέξης Τσίπρας να αποσπάσει το «ναι» του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος δεν είναι αρνητικός αλλά επικαλείται φόρτο εργασίας, ενώ στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι τόσο ο εκλεγείς με το ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης όσο και ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης για τους οποίους έχει εκφράσει αντιρρήσεις η πλευρά της μειοψηφίας.

Ως αντίβαρο στις δύο υποψηφιότητες θα προστεθεί στη λίστα το όνομα του έτερου οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος είναι υπέρμαχος της επιστροφής στη δραχμή και διατηρεί άριστες σχέσεις με ομάδες και κόμματα που κινούνται στο χώρο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη στα εναπομείναντα ονόματα να υπάρξουν στελέχη από πασοκογενείς ομάδες και κινήσεις που έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως η «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη, αλλά και απός κινήσεις που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ όπως η «Κοινωνία Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη και η «Αριστερή Προοπτική» των Στέφανου Μπαγεώργου – Ανδρέα Νεφελούδη.

Κορυφαίο πάντως στέλεχος του κόμματος σημειώνει στο naftemporiki.gr ότι ανεξαρτήτως πεποιθήσεων όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν την εκλογική διακήρυξη του κόμματος η οποία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να εκφράσει όλες τις απόψεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή