Θ. Πάγκαλος για υποψηφιότητα Σαμπιχά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 14:30
UPD:18:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Πάγκαλος (φωτογραφία αρχείου) αφού χαρακτήρισε «αθλιότητα» την απόσυρση της υποψηφιότητας Σαμπιχά, προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα την πατήσουν άσχημα».

A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν, σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφορικά με την απομάκρυνση της υποψηφιότητας Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, καλώντας όλους τους Ρομά της Ελλάδας και κυρίως τις γυναίκες να «τιμωρήσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της απομάκρυνσης της κ. Σαμπιχά, ενώ εμμέσως πλην σαφώς ταύτισε το κόμμα με την Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, προσπαθώντας να εξηγήσει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθη «γιατί το έκανε, ενώ είναι η παράταξη της ανεξαρτησίας και είχε πάει μαζί με τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα και φώναζαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» υπέρ της ανεξάρτητης Ελλάδας, δεν το ξέρω».

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο ότι «το Προξενείο της Τουρκίας ασκεί εξουσία στη Θράκη» και εκτίμησε σε σχέση με την κ. Σαμπιχά ότι «την κυνήγησε και τη διέγραψε. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τεμενά στον Ερντογάν και κηρύσσει πίστη στα θέσφατα του Προξενείου να την απολύσει από τους συνδυασμούς, διότι δεν παραιτήθηκε, και την αντικατέστησε με έναν νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ, κοντινό συνεργάτη του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και έχει άριστες σχέσεις με το Προξενείο».

«Την έβγαλε το Προξενείο, διότι ήταν ανεξάρτητη από αυτό και είχε έρθει σε αντίθεση μαζί του και ήταν Μουσουλμάνα, Ρομά και γυναίκα, και έβαλε τον άνθρωπό του στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν», είπε ο κ. Πάγκαλος ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους. 

Ο ίδιος εμμέσως αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ιδιαίτερων σχέσεων ανάμεσα στο κόμμα με το Προξενείο αναφέροντας ότι «δεν λέω ότι τους δίνει λεφτά το Προξενείο, διότι είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί και κάποιους κύκλους, αλλά το έκανε μάλλον για να πάρει μερικά ψηφαλάκια».  

Ο κ. Πάγκαλος αφού χαρακτήρισε «αθλιότητα» την απόσυρση της υποψηφιότητας Σαμπιχά, προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα την πατήσουν άσχημα, διότι ούτε τώρα θα πάρουν τις ψήφους. Θα τις πάρει κόμμα που φτιάχνει το Προξενείο, γιατί κάνει κόμμα. Δηλαδή, και την αθλιότητα έκαναν και ψήφους δεν θα κερδίσουν τίποτα από αυτό».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει ούτε ηθικό ούτε και πολιτικό δικαίωμα να κάνει κριτική για τις «σχέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ με την Τουρκία, εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ο τελευταίος που δικαιούται, ηθικά και πολιτικά, να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις «σχέσεις» του με την Τουρκία είναι ο κ. Πάγκαλος. Όλοι γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή