Η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision, με τραμπολίνο

Εξαιρετική ερμηνεία των Freaky Fortune και Riskykidd
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 23:58
UPD:09/05/2014 00:10
A- A A+

Το εισιτήριο για τον τελικό της 59ης Eurovision που διεξάγεται στη Δανία εξασφάλισε η Ελλάδα,  με το τραγούδι «Rise up» των Freaky Fortune και Riskykidd.

Με τις οδηγίες του χρυσού βαλκανιονίκη της ελληνικής εθνικής ομάδας στο τραμπολίνο, Αρτούρ Γιερεμιάν, οι Νικόλας Ραπτάκης και Θεόφιλος Πουζμπούρης (Freaky Fortune) μαζί με τον Shane (Riskykidd), στο φινάλε της εμφάνισής τους, τραγούδησαν κυριολεκτικά στον αέρα, οπτικοποιώντας έτσι το αισιόδοξο μήνυμα το τραγουδιού.

Από τον δεύτερο ημιτελικό, εκτός από τη χώρα μας, προκρίθηκαν οι Ελβετία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Μάλτα, Φινλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία. Εκτός τελικού έμειναν η Γεωργία, η ΠΓΔΜ, το Ισραήλ, η Ιρλανδία και η Λιθουανία.

Στον τελικό, όπου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό οι Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Ουκρανία, Σουηδία, Ολλανδία και Ισλανδία, ενώ οι ιδρυτικές χώρες του θεσμού (ενισχύουν και οικονομικά τη διοργάνωση) δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία - γνωστές και ως «BIG 5»- έχουν περάσει κατευθείαν στον τελικό μαζί με την διοργανώτρια Δανία.

Η φετινή διοργάνωση της Eurovision, μέχρι στιγμής, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς όπως φάνηκε στους δυο ημιτελικούς, οι Δανοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας μια υπερσύγχρονη σκηνή. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαΐου (22:00, ΝΕΡΙΤ).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή