Νεκρός βρέθηκε ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελούλ

Αυτοκτόνησε σε ηλικία 36 ετών
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 06:06
UPD:18:38
REUTERS/TT NEWS AGENCY
A- A A+

Νεκρός βρέθηκε ο Σουηδός σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελούλ σε ηλικία 36 ετών, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT. Αν και οι συνθήκες του θανάτου του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη δεν έχουν αποσαφηνιστεί η αστυνομία που εντόπισε το πτώμα περίπου στις 16: 30 τοπική ώρα, είπε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνηγορούν στην εγκληματική πράξη.

Ο αδελφός του, Τζοχάρ Μπεντζελούλ, αποκάλυψε πως ο Μαλίκ αυτοκτόνησε, καθώς έπασχε από κατάθλιψη. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για αυτοκτονία και ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη εδώ και κάποιο διάστημα», είπε ο Τζοχάρ στην εφημερίδα Aftonbladet. «Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Στάθηκα στο πλάι του όλο αυτόν τον καιρό, μέχρι το τέλος», συνέχισε ο Τζοχάρ, ο οποίος είναι δημοσιογράφος, στο δημόσιο ραδιόφωνο της Σουηδίας. «Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Απλώς δεν ξέρω», πρόσθεσε.
 

Ο Μαλίκ Μπεντζελούλ είχε βραβευτεί με το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2013 για το «Ψάχνοντας τον Sugar Man» που αφορούσε την ασυνήθιστη καριέρα ενός σχεδόν άσημου ροκ καλλιτέχνη από την Αμερική του μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ.

Ο Μπεντζελούλ γεννημένος το 1977 από αλγερινό πατέρα και σουηδέζα μητέρα ήταν αυτός που έσπασε μια αρνητική για τον σουηδικό κινηματογράφο παράδοση καθώς για πρώτη φορά από το 1984, μια σουηδική ταινία λάμβανε το πιο διάσημο βραβείο κινηματογράφου στον κόσμο.

«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ την Ακαδημία και έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, τον Ροντρίγκεζ» είχε πει ο σκηνοθέτης κατά την ομιλία του στην απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Ο Ροντρίγκεζ ο ήρωας του ντοκιμαντέρ στα νιάτα του είχε ηχογραφήσει μόλις δυο δίσκους, αλλά δεν γνώρισαν καμιά επιτυχία. Μια πειρατική ηχογράφηση του δίσκου του με τίτλο «Cold facts» ακούστηκε στη Νότια Αφρική.

Οι στίχοι και η μουσική του συνδέθηκαν κατά ένα περίεργο τρόπο με τον αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ. Η μουσική του ενέπνευσε ντόπιους καλλιτέχνες να πάρουν θέση στα πολιτικά γεγονότα της Ν. Αφρικής. Εκεί όλοι τον θεωρούσαν έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

 

Προτεινόμενα για εσάς