Φουτουριστικό τζετ από τη Honda

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 11:41
UPD:11:42
Honda Aircraft Company

Το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο συναρμολόγησης με το πρώτο σετ κινητήρων GE Honda HF120 παραγωγής.

A- A A+

Μπορεί η Honda να είναι γνωστή περισσότερο για τις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητά της, ωστόσο δραστηριοποιείται και στον χώρο των αεροσκαφών: σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στη Γενεύη (European Business Aviation Convention- EBACE) αποκάλυψε το πρώτο HondaJet παραγωγής- ένα αεροσκάφος ιδιαίτερα φουτουριστικού σχεδιασμού.

Το αεροσκάφος είναι έτοιμο για δοκιμές εδάφους και η εταιρεία παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειώσει εν όψει της ένταξής του σε «ενεργό υπηρεσία».

HONDA AIRCRAFT COMPANY

«Οι πιο σημαντικοί στόχοι της Honda Aircraft Company είναι η απόκτηση πιστοποίησης τύπου από την Federal Aviation Administration και η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους για πελάτες» δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Honda Aircraft Company, Μιτσιμάσα Γουτζίνο. «Η συνολική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στην επίτευξη αυτών των στόχων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015».

HONDA AIRCRAFT COMPANY

Το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο συναρμολόγησης με το πρώτο σετ κινητήρων GE Honda HF120 παραγωγής. Οι κινητήρες έχουν εγκατασταθεί  και η εταιρεία σύντομα θα ξεκινήσει τις δοκιμές εδάφους, με την πρώτη πτήση να αναμένεται αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης βρίσκονται ήδη εννέα αεροσκάφη, και ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να έχουν αυξηθεί στα δέκα.

HONDA AIRCRAFT COMPANY

Η εταιρεία χαρακτηρίζει το HondaJet το πλέον εξελιγμένο ελαφρύ τζετ που υπάρχει στον κόσμο. Στις καινοτομίες του περιλαμβάνονται πρωτοποριακός σχεδιασμός με τοποθέτηση κινητήρων πάνω από το φτερό, ειδικό αεροδυναμικό σχέδιο με τεχνολογία NLF (Natural Laminar Flow) για υψηλότερες ταχύτητες και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, ελαφριά κατασκευή ανθεκτικών ινών άνθρακα και προηγμένο κόκπιτ, που περιλαμβάνει σύστημα avionics Garmin G3000 επόμενης γενιάς, με τεχνολογία οθονών αφής.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και επτά άτομα (δύο μέλη πληρώματος, πέντε επιβάτες) και η μέγιστη ταχύτητα cruise του είναι 420 KTAS (περίπου 780 χιλιόμετρα ανά ώρα). Όσον αφορά στον ρυθμό ανόδου του, ανέρχεται στα 3.990 πόδια ανά λεπτό. Το κόστος του υπολογίζεται στα 4,5 εκατ. δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς