Γιούνκερ: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την Ε.Ε.

Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 17:03
UPD:17:07
REUTERS/STEFANIE LOOS

Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild» ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι έχει «ευρεία στήριξη» από τους ηγέτες της Ένωσης και ως εκ τούτου μπορεί να επιλεγεί ως ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν και μάλιστα ενδέχεται να αναλάβει τα καθήκοντά του έως τα μέσα Ιουλίου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αισιόδοξος ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμφανίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την Ε.Ε., αναφερόμενος σε δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ότι εάν ο κ. Γιούνκερ γίνε πρόεδρος της Κομισιόν, τότε η Βρετανία θα φύγει από την Ένωση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild» ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι έχει «ευρεία στήριξη» από τους ηγέτες της Ένωσης και ως εκ τούτου μπορεί να επιλεγεί ως ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν και μάλιστα ενδέχεται να αναλάβει τα καθήκοντά του έως τα μέσα Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό «Spiegel» σε άρθρο του υποστήριξε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., απείλησε τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες ότι εάν ο κ. Γιούνκερ επιλεγεί για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωσης.

EURONEWS

Πάντως πέραν της Βρετανίας επιφυλάξεις για τον κ. Γιούνκερ έχουν εκφράσει Ολλανδίας, Ουγγαρία και Σουηδία.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή