Μουσικό ταξίδι σε «Λιμάνια ξένα»

Συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στον Κήπο του Μεγάρου
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 08:35
A- A A+

Με μια συναυλία - γιορτή, με όλα τα αγαπημένα του τραγούδια κι ένα αφιέρωμα στη νέα του δουλειά, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Φτερωτές Κιθάρες θα ανοίξουν τον φετινό κύκλο συναυλιών στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να μας ταξιδέψουν σε «Λιμάνια ξένα», την Παρασκευή 6 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Στην πρώτη του μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία, ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με βασικό άξονα τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας, παντρεύοντας το παρελθόν με το σήμερα της ελληνικής τραγουδοποιίας.

Ένας δίσκος - φόρος τιμής

Στη διάρκεια του 2013, ο Νίκος Πορτοκάλογλου δούλεψε στο στούντιο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να μεταγράψει σε έναν δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει. Έτσι, δημιούργησε ένα δίσκο - φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους ιδιοφυείς δημιουργούς, στους οποίους χρωστάμε το ότι έχουμε ακόμη δική μας ταυτότητα και γλώσσα.

Ήταν μια προσπάθεια, που έγινε, όπως λέει και ο ίδιος: «για να μην εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας στο ράφι ενός Μουσείου, αλλά να κρατήσουμε τη σχέση μας μαζί της ζωντανή, και σε αυτή την εποχή της δοκιμασίας που περνάμε, μια ματιά στο παρελθόν όχι για να νοσταλγήσουμε και να μεμψιμοιρήσουμε, αλλά για να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον».

Στον Κήπο του Μεγάρου, μαζί με τα δικά του αγαπημένα τραγούδια, θα παρουσιάσει και τη νέα του δουλειά, με τίτλο «Λιμάνια ξένα». Πρόκειται για τραγούδια των προγόνων και των δασκάλων του και, ταυτόχρονα, ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα. Για τη ζωντανή παρουσίαση της δουλειάς του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου δημιούργησε μια νέα μπάντα ταλαντούχων μουσικών, τις «Φτερωτές Κιθάρες», που τον συνοδεύουν και δίνουν πνοή τόσο στα νέα, όσο και στα γνωστά του αγαπημένα τραγούδια.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο, την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή