Με κινητοποιήσεις απειλούν οι αυτοκινητιστές ταξί

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 12:12
UPD:12:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+

Έτοιμοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, κάθε μορφής, εμφανίζονται οι αυτοκινητιστές ταξί, τονίζοντας ότι η κατάσταση στον κλάδο είναι απελπιστική.

Στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΤΑ, τονίζει ότι θα συγκαλέσει γενική συνέλευση προκειμένου να ενημερώσει όλα τα μέλη του για την «απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος» και να αποφασιστεί κατόπιν η ακριβής μορφή των κινητοποιήσεων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο είναι:

  • Η ασφυκτική φορολόγηση ( 26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση)
  • Η μάστιγα των οφειλών προς  τον ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη  και πρωτοβάθμιας περίθαλψης  για τους ασφαλισμένους
  • Η ασυδοσία των τουριστικών  παραγόντων που υπό την ανοχή  της κυβέρνησης και του υπουργείου  Τουρισμού υποκλέπτουν όλο το  ποιοτικό έργο των ταξί είναι μερικά από τα ζητήματα που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής.

Παράλληλα στην ανακοίνωση η διοίκηση του ΣΑΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την οικονομική και φορολογική της πολιτική και υποστηρίζει ότι «είναι ώρα να φύγετε. Πάρτε μαζί σας την τρόικα κι αφήστε μας να ζήσουμε. Η Ελλάδα που δεν σκύβει το κεφάλι είμαστε εμείς. Είναι ο λαός της. Αυτό τον λαό τον ντροπιάσατε, τον ξεφτιλίσατε, τον ισοπεδώσατε. Κι όλα αυτά γιατί σας πίστεψε. Φτάνει πια. Μέχρι εδώ».

Newsroom naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή