Συνταξιούχοι διαδήλωσαν για το ασφαλιστικό

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 22:42
UPD:22:45
Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό πραγματοποίησαν οι οργανώσεις συνταξιούχων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μέλη των σωματείων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το πανεπιστήμιο Αθηνών και διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου.

Στους συγκεντρωμένους, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και μέλη των σωματείων.

NAFTEMPORIKI.GR

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δ. Κουτσούμπας,  τόνισε τα ακόλουθα: «Ο αγώνας των συνταξιούχων είναι αγώνας όλων μας. Αποτελεί casus belli, αιτία πολέμου η οποιαδήποτε κυβερνητική ενέργεια από εδώ και πέρα που πλήττει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Φτάνει πια δεν πάει άλλο, αρκετά έχουν κλέψει. Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους ώστε να μην επιτρέψουμε κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, οποιαδήποτε μείωση παραπέρα των κύριων συντάξεων». 

Ακόμη ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι απαιτείται εδώ και τώρα να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «αντιασφαλιστική επίθεση» της κυβέρνησης και εκτιμά ότι επίκεινται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τον ερχόμενο Ιούλιο και στις κύριες από τον Ιανουάριο.

NAFTEMPORIKI.GR

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και ΝΑΤ.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία προς στην Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εισήλθε στο Κοινοβούλιο και επέδωσε ψήφισμα στους βουλευτές. Κατόπιν οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Αμαλίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή