Οι τρεις παροχές στους ανασφάλιστους – Όλες οι αποφάσεις

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 15:13
UPD:15:13
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Tις τρεις παροχές που θα προσφέρονται στους ανασφάλιστους πολίτες μετά την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Oι παροχές αυτές που ισχύουν για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ (και οι οποίοι δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις για να θεωρήσουν βιβλιάριο υγείας) είναι οι εξής:

  1. παροχές ασθένειας σε είδος: Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχή ασθένειας σε είδος, μέχρι 28.2.2015, εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.
  2. πρόσβαση στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης: ασφαλισμένοι που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης (πολυήμερης και βραχείας) σε κρατικό Νοσοκομείο. Τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στη σχετική απόφαση, μπορείτε να τους δείτε κάνοντας κλικ εδώ
  3. πρόσβαση στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης: παροχή δωρεάν φαρμακευτικής φροντίδας για όσους απώλεσαν την ασφαλιστική ικανότητα λόγω οφειλών στα Ταμεία και για τα εξαρτημένα μέλη της οικογένειάς τους.  Οι προϋποθέσεις για την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αναλύονται στην σχετική απόφαση η οποία είναι διαθέσιμη εδώ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή