Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς ο Γ. Μώραλης

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 14:35
UPD:14:59
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

A- A A+

Τη διαφωνία του με την ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σε ταυτόσημη γραμμή δεν είμαστε γιατί η δικιά μας δέσμευση και η θέση μας, που ισχύει ακόμα, είναι ότι θα έπρεπε να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού», σημείωσε. 

Πάντως, ο κ. Μώραλης δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Πρωθυπουργό στο ότι «πρέπει από τη λειτουργία του λιμανιού να έχει όφελος η πόλη του Πειραιά το οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα». 

«Πρέπει λοιπόν», πρόσθεσε, «η πόλη να αποκτήσει έναν πόρο, ένα έσοδο που θα μπορέσει να βελτιώσει τη λειτουργία της και αυτό (το έσοδο) να προέρχεται από τη λειτουργία του λιμανιού». 

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, έπειτα από επιστολή που είχε λάβει από τον κ. Μώραλη. Στο τραπέζι έπεσαν όλα τα θέματα που αφορούν το λιμάνι και τον δήμο, όπως οι προοπτικές ανάπτυξης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η τόνωση της ναυτιλίας αλλά και η παραμονή των δικαστηρίων στον χώρο που βρίσκονται σήμερα.

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και τόνισε πως αποφασίστηκε να υπάρχει μια συνεχής πλέον συνεργασία της κυβέρνησης με τον δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή