Επεισόδια σε προάστιο μεταναστών της Στοκχόλμης

Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 15:38
UPD:15:43
REUTERS/TT NEWS AGENCY

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους να είναι η ανεργία και το μεταναστευτικό (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε ένα φτωχό προάστιο της Στοκχόλμης, όπου κατοικούν μετανάστες.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους να είναι η ανεργία και το μεταναστευτικό.

Ο Γκερτ Ρόσβαλ, αξιωματικός της αστυνομίας της Στοκχόλμης, είπε ότι οχήματα πυρπολήθηκαν σε επτά ή οκτώ σημεία του προαστίου Νόρσμποργκ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι την ώρα των επεισοδίων είδαν μία ομάδα 20 με 50 ατόμων στην περιοχή, αλλά κανένας δεν συνελήφθη.

Η Σουηδία έζησε τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων ετών τον Μάιο του 2013 όταν επί μία εβδομάδα νεαροί πυρπολούσαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και συγκρούονταν με την αστυνομία στα φτωχά προάστια της πρωτεύουσας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το αντιμεταναστευτικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες εξασφαλίζει περίπου το 10% των ψήφων στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου -το οποίο θα είναι το υψηλότερο ποσοστό του μέχρι σήμερα- καθώς όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι αμφισβητούν το κόστος της πολιτικής εκχώρησης ασύλου που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ, ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου αναμένεται να ηττηθεί, έθεσε το μεταναστευτικό στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας σε ομιλία του τον Αύγουστο.

Ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές-όπως η Συρία-τόνισε ότι το κόστος της παροχής ασύλου αφήνει λίγο χώρο για δαπάνες στον τομέα της εργασίας και της εκπαίδευσης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή